eSIM installeren

Je kan op drie verschillende manieren een eSIM installeren. Via een QR-code wordt de e-SIM geheel automatisch voor je ingesteld, via een App of je kan handmatig een mobiel abonnement toevoegen op je iPhone of iPad.

Na het kiezen van jouw eSIM abonnement of data-only bundel krijg je van ons een QR-code toegestuurd die je eenvoudig kunt scannen met de camera van je smartphone of tablet. Je eSIM wordt automatisch geïnstalleerd zodat je direct kunt bellen en gebruik maken van supersnel internet.

‍

Mobiel abonnement zonder fysieke SIM-kaart

Een eSIM maakt het mogelijk om een mobiele abonnement te activeren, zonder dat je een fysieke SIM-kaart nodig hebt. Het werkt door een virtuele versie van een SIM-kaart op te slaan in het apparaat. Dit maakt het mogelijk om een mobiele operator te kiezen zonder dat je een SIM-kaart hoeft te verwisselen.

Meerdere eSIM aanbieders tegelijk

Met eSIM is het ook mogelijk om meerdere eSIM aanbieders operators tegelijkertijd te gebruiken. Op die manier kun je bijvoorbeeld een thuis abonnement en een buitenland abonnement tegelijkertijd gebruiken.

Eenvoudig overstappen naar een andere eSIM provider

Het eSIM-protocol maakt ook het overstappen naar een andere operator eenvoudiger. In plaats van een nieuwe SIM-kaart te moeten krijgen, kun je je abonnement met een paar klikken of het scannen van een QR-code wijzigen.

Technisch: hoe werkt eSIM

eSIM maakt gebruik van Remote Provisioning Capabilities (RPC) om netwerkinstellingen op afstand te kunnen wijzigen. Deze instellingen worden op het geïntegreerde circuit opgeslagen, de embedded sim-kaart. De netwerkinstellingen kunnen middels een QR-code worden toegevoegd, waarna de telefoon een nieuw simprofiel zal instellen.

  1. Sluit een GoSim eSIM abonnement af en ontvang een QR-code
  2. Scan de QR-code met de camera van je smartphone
  3. Je telefoon herkent de QR-code en de netwerkinstellingen van de provider worden geladen op je eSIM.
  4. Je hebt direct toegang tot je nieuwe abonnement van je eSIM provider.
Wij staan klaar om je te helpen
Bekijk landen