Tijdelijk 25% korting op alle pakketten!

Hoe werkt een eSIM?

eSIM is een afkorting voor embedded SIM-kaart. Het is een klein, geïntegreerd circuit dat wordt gebruikt in draagbare apparaten zoals smartphones, tablets, wearables en andere draagbare apparaten die communicatiediensten gebruiken.

Mobiel abonnement zonder fysieke SIM-kaart

Een eSIM maakt het mogelijk om een mobiele abonnement te activeren, zonder dat je een fysieke SIM-kaart nodig hebt. Het werkt door een virtuele versie van een SIM-kaart op te slaan in het apparaat. Dit maakt het mogelijk om een mobiele operator te kiezen zonder dat je een SIM-kaart hoeft te verwisselen.

Meerdere eSIM aanbieders tegelijk

Met eSIM is het ook mogelijk om meerdere eSIM aanbieders operators tegelijkertijd te gebruiken. Op die manier kun je bijvoorbeeld een thuis abonnement en een buitenland abonnement tegelijkertijd gebruiken.

Eenvoudig overstappen naar een andere eSIM provider

Het eSIM-protocol maakt ook het overstappen naar een andere operator eenvoudiger. In plaats van een nieuwe SIM-kaart te moeten krijgen, kun je je abonnement met een paar klikken of het scannen van een QR-code wijzigen.

Technisch: hoe werkt eSIM

eSIM maakt gebruik van Remote Provisioning Capabilities (RPC) om netwerkinstellingen op afstand te kunnen wijzigen. Deze instellingen worden op het geïntegreerde circuit opgeslagen, de embedded sim-kaart. De netwerkinstellingen kunnen middels een QR-code worden toegevoegd, waarna de telefoon een nieuw simprofiel zal instellen.

  1. Sluit een GoSim eSIM abonnement af en ontvang een QR-code
  2. Scan de QR-code met de camera van je smartphone
  3. Je telefoon herkent de QR-code en de netwerkinstellingen van de provider worden geladen op je eSIM.
  4. Je hebt direct toegang tot je nieuwe abonnement van je eSIM provider.

Direct internet nodig?